2016. március 14., hétfő

Megint miniposzt, avagy a tatabányai troli története

Ha valakinek nem lenne egyértelmű ebből a gyönyörű alliterációból, a KLM-792-ről lesz szó. Ez az utolsó Ikarus 415, 2003-ban készült el, trolibuszként. Budapesten próbafutásokat is végzett, tehát közlekedett troliként, Oroszországba szánták, de oda nem kellett végül. 2006-ig Szigethalmon állt, utána átalakították dízel busszá, majd pedig Dunaújvárosba került, az Alba Volánhoz. 2016-ig közlekedett ott, 1 évig tehát már a KNYKK idején, majd átfényezték és átkerült Tatabányára. Nagyon röviden eddig ez a busz története.
Én eddig elkerültem, Dunaújváros nem tartozik a kedvenc helyeim közé, alig fotóztam ott, sajnos a KLM-el nem sikerült összefutnom. Február végén tudtam meg, hogy Tatabányára került, azóta vártam az alkalmat. Néhány napja kiderült, a busz most már stabilan ki van adva. Ma pedig olyan gyönyörű napos időre ébredtem, hogy gondoltam, kellemes ebéd előtti program lesz ez.
Persze nem én lennék, és nem a Kárpátbuszon lenne ez a poszt, ha csak a KLM-792-ről lenne benne szó. Miután autóval ejtettem meg ezt a kis kiruccanást, 1-2 másik kép is bekerült a posztba, de tényleg nem sok. Kezdjük is el akkor!
Természetesen a 10-es úton indultam el, Piliscsévre is betérve, de egészen Leányvárig nem fotóztam, vagy nem volt mit, vagy full ellenfény volt. Leányváron meglett az n+1-edik fotóm a KTZ-664-ről, majd Dorogon egy kis ízelítő a helyi maszekokból. Táton érdekesebb volt a helyzet, ismertem a helyi buszparkolót, na de a 8 ott pihenő busz azért meglepett. Persze a zöme lőhetetlen volt,  kivéve:
ABF-359, az egyetlen 200-as a táti parkolóból, 3 knykk-s, 3 vb-s, 2 maszek busz volt a megoszlás
Bajna volt a következő megálló, ahol végre meglett az FJA-404. Igaz, telepen és ellenfényben, de ez is valami ahhoz képest, hogy mikor legutóbb arra jártam, totál körbe volt parkolva. Most legalább nem takarta semmi, legközelebb talán utcán is sikerül elkapni... Egy busz volt jól lőhető Bajnán:
HFF-667, ezt sem először fotóztam, sok helyen belebotlottam már a környéken
Tarján meglepően üres volt, utána pedig már Tatabánya következett, jön tehát a poszt témája! Szerencsém volt, ahogy beérkeztem, ott állt napos-ajtósan a buszvégen a drága. A nyitott ajtaja miatt ott még hagytam, de induláskor megszületett a várva várt fogás!
Érdemes megfigyelni a hátsó ajtót, ez is megkülönbözteti a többi 415-östől első ránézésre is.
Ha már autóval voltam, utána mentem, előtte viszont egy maszek busz is bekerül ide. Ha valaki a Tesco műszakváltásnál még nem lőtte ki az FKB-865-öt, az valószínűleg elkésett a dologgal, ugyanis az FKB legutóbbi parkolóhelyén már más áll, ráadásul a tesco-s táblával...
NIT-260, ősszel még az FKB-865 állt itt, akkor lett meg utcán először, úgyhogy majdnem lekéstem a normális lefotózásáról én is
Térjünk még vissza kicsit a trolinkhoz! A kijelző miatt talán nem látszik az előző képen, de az 5-ös járatra volt kiadva éppen. Az Omega parknál ajtótlanban is sikerült elkapni, előtte pedig kicsit hallgathattam a hangját, ugyanis a lámpánál utolértem. :)
A Flirt is megérkezett a háttérbe. Egyébként nagyon szépen néz ki most ez a 415-ös.
Az utolsó kép következik, nem akartam a sofőrt nagyon bosszantani, meg amúgy is kezdtem már éhes lenni. :D
Felsőgalla. Csak ezért a képért megérte kimozdulni.
Ezzel sikerült is kimaxolnom a napot, nem volt értelme tovább maradnom. Beltéri fotókra annyira nem gerjedek, így inkább nem álltam meg a Szent István úti fordulóban a sofőrrel dumálni, meg amúgy is, elég volt szegénynek ennyi kép szerintem egy járatra. Utána még Bicskére benéztem, aztán az M1-esen (éljen az éves megyei matrica!) nagyon expressz módban mentem is haza ebédre. Igazán friss poszt ez, hiszen ma délelőtti képek ezek, remélem kárpótolja a közönséget azért, amiért bizony ritkán és random módon jelentkezünk. Köszi a figyelmet!

4 megjegyzés:

  1. A klm-782 eddig újvárosban szolgált.Kár hogy el vitték.

    VálaszTörlés
  2. A KLM 792-es gépkocsi vezetőjét nemtudtad bosszantani,mivel én voltam.Csak élveztem hogy egy megszállott fotós a városon végig kergette a járatot,és fotózott.A busz rövid élettörténetét köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. A KLM 792-es gépkocsi vezetőjét nemtudtad bosszantani,mivel én voltam.Csak élveztem hogy egy megszállott fotós a városon végig kergette a járatot,és fotózott.A busz rövid élettörténetét köszönöm.

    VálaszTörlés