2013. április 28., vasárnap

Az első poszt - Tolnai túra

Először is üdvözlök mindenkit!
Az elsődleges oka annak, hogy ez a blog elindult, az az, hogy ismét betelt a tárhelyem az atw-n, komolyabb pénzt és időt meg most már nem akarok a honlapszerkesztésre szánni, így az oldalt nem nagyon fogom tovább frissíteni, sajnos. Az oldal nem fog megszűnni, újralövéseket teszek majd még fel, de ennyi. Egyébként meg korábban is éreztem késztetést arra, hogy egyes túráimról készítsek összefoglalót.
A képek mindig elérhetőek lesznek egy skydrive linken a bejegyzés alján, ömlesztve, abc-rendben, a bejegyzésekbe meg bekerül pár külön is.
Ez az első poszt, a háttér sem végleges, szal még szoknom kell ezt. A blogot társszerzőmmel, Renccámvadásszal fogom írni, aki majd hamarosan szintén bemutatkozik.

Április elején, először egy családi túra keretében, majd 1 hét múlva egy fotótúrán Tolnában jártam. A családi túráról most egy képet emelnék ki, ugyan lett több rendszám is, de azok nagy részét lőttem a fotótúrán is, ám Ozorára akkor nem mentünk, Húsvétkor viszont igen. Épp a VID-315 készült Enyingre. Egyébként 6 nappal később ennek a járatnak a kocsiját lőttük Igar-Vámpusztán aznap utoljára, na de ne szaladjuk ennyire előre!

VID-315 Ozorán, április 1-jén. Éppen készül Enyingre
A túrára vasárnap mentünk, 4-en, gyakran fordul elő ez, vagy hasonló felállás. Az első néhány kép, és renCCám bőven nem is Tolnában készült, az út eleje még VT-Transman túra is volt egyben. Az első kép Iváncsa, vasútállomáson készült, ami egyben a nap első hiányzója is volt nekem VID-325 személyében. Innen tovább Pusztaszabolcs-Sárbogárd volt az útirány, Nagylók érintésével, ezen a szakaszon születtek a VT-s képek, innen kiemelném még a következő képet:
AGT-518, mellette LXA-994, Nagylók
Sárbogárdon a szokásos kinnalvós helyeket megnéztük, járatban a VID-311 jött, ez is hiányzó volt. A vonatpótlón itt épp nem volt semmi érdekes, csak hulladékok, és két 300-as, ami mindenkinek megvan. Ezután a 61-es úton át behatoltunk Tolna megyébe, a túra lényegi részére. Miután nem nagyon lőttem még Gemenc Volánt, ezért szinte minden új rsz. volt nekem, ezt nem fogom külön megjegyezni a továbbiakban. :) Dunaföldváron a 6-os út mellett 415-öst lőttünk, a buszvégen mindössze egy albás Regio volt, így mentünk tovább Bölcske-Madocsa-Paks-Gerjen-Tolna útirányon át Szekszárdra, a 4-es kocsiállásról. ;)
A Gemenc Volán egy igazán kedves cég, az előbb említett településeken szinte mindenhol egy helyre gyűjtve, de jól lőhetően állt 2-3-(4) busz, így aztán egy szavunk sem lehetett.
Gerjen, központi autóbuszállomás. Bölcskén még albás 280-as volt, itt már gemences. :)
Szekszárdon volt mit lőni, maszek a Tesconál, Gemenc a buszvégen, és Vértes egy hotelnál. Várjunk, Vértes?! Ó igen, mindössze egy LZR-296, ami az utolsó vérteses rendszámom volt, nappali képem még nem volt róla. A buszvéges képekre most nem fecsérelném a szót.
Alap rendszám Szekszárdon, nem?
Szekszárdról irány Bonyhád, útközben mindössze egy Credo-t lőttünk. Itt már a Pannon Volán is megjelent, járatban C56, kintalvósban Credo. A helyi maszek is részt vett a vonatpótlásban, olyan gépekkel, mint a DUD-615, vagy az ELE-950, ezeknek nem kicsit örültünk. Bonyhád után egy időre már Baranyát is érintettük, Mekényesen meg is született részemről a nap képe:
JOB-419, Mekényes. A nap első, de nem az utolsó 266-osa
Mágocson több pannonos kinnalvóst is lőttünk, majd onnan megérkeztük Dombóvárra, ahol szétfotóztuk a vonatpótlás nem kicsit beteg gépeit. Volt ott minden, az alap menetrendszerinti kocsik sem voltak érdektelenek, na de a vonatpótló azért inger gazdagabb volt.
Például ez se semmi.

Dombóvárról Tamási felé vettük az irányt, Kocsolán nem várt rendszámunk is lett!
CCA-034, a helyi rangadóra hozta a csapatot Kocsolára. A másik 396-ost lőttük Szekszárdon.
Tamási felé menet még többször is találkoztunk a vonatpótlókkal, ezeket több-kevesebb sikerrel ki is lőttük, bár már kevés volt a fény. Tamásiban aztán volt minden, mi szem-szájnak ingere, 266-os is, így a Gemenctől is van most már 266-osról képem.
A nap rendszáma! A másik 266-os meg a nap képe volt. :)
Ezután már csak egy helyi maszek 211-esét, Pincehelyen egy 415-öst, Igaron az említett C56-ost, és végül Simontornyán még úgy-ahogy a 256-ot lőttük, ezzel véget ért a túránk. Remélem, nem untátok az első posztot, nem sokára részemről 2 budapesti téma követezik még áprilisból, aztán majd igyekszünk naprakészek lenni.
A Tolnai-túra közel 100 képe az alábbi linken tekinthető meg:
https://skydrive.live.com/redir?resid=872902F291B0EFAD!147

Köszönöm a figyelmet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése