2013. május 1., szerda

Szakma Sztár Fesztivál 2013.

Amint az utóbbi posztban említettem, egy budapesti témával folytatom. Kézen fekvő lenne az új Citarokról írni, és betenni azokat a képeket, amiket ma fotóztam, de mivel ez túl mainstream volna, ezért nem ez következik. Persze azért a facebook oldalunkra ma egy Citaro-t tettem ki.... :)
Idén is április végén került sor az SZKTV-re (nem, ez nem a szegedi közlekedési társaság tévéje, hanem a szakma sztár verseny másik neve :D) a Hungexpo-n, és az egyik délelőtt kényelmesen rá is értem fotózni. Tavaly felhős idő volt a verseny napjain, idén viszont nem, úgyhogy a bejáratnál napos-ajtós képeket lehetett lőni. Nézzük:

Az első busz "természetesen" Békéscsabáról érkezett, 8:25 körül.FLX-728, reméltük, hogy hamarosan beindul a buli, mert a 8:12-re érkeztünk.
"Jól van gyerekek, akkor holnap gyülekező az iskola előtt 4:30-kor. Nem, nem délután."
Ezután még két körös-ös busz érkezett, majd szintén a szomszédból megérkezett az FLK-059 is a Hajdútól. Negyedikként az első travel is beesett. A magán buszokról csak néhány képet fogok feltenni a galériába is. Kisebb szünet után negyed 10 körül az első volános renCCámom is meglett, a Kapostól.
HXW-460, bár feljár néha Budapestre, "sosemlátott" volt nekem
Ezután a Vértes egyik Tourismo-ja jött, sajnos nem az, amiről autoDEL képem van. Majd 1-2 Travel, a Köröstől az IAW-046, majd a HFL-398, ami már megvolt, csak azért teszem fel, mert Mben-nek még nem volt meg, és ez nagy szó. :D
Ez egész jó lett.
Folytatódott a buli, vérteses Credo, travelek, Kapostól hosszú Irizar, majd végre egy igazi, hamisíthatatlan renCCám, GIV-690 Borsodból.
Borsodos E94, alakul ez a nap. :)
És érkeznek Hajdúék és Blagussék is:
Ezután egy nagyobb adag ebay-hulladék áradat, majd a Jászkun is bemutatkozott ebből az irányból is.
Alap, hogy a Jászkun Credo-val jön.
Feltűnt a Kisalföld is, Credokkal és a HEH-446-al, a Vértes E95-öt is küldött a GHP-450 személyében, majd jött a Kunság is. Hát persze, hogy 256-ossal!
BRR-939-el különjáratba. Hát ezért szeretem a Kunság Volánt.
Jött a Kunságtól E95 is (GLF-437), zalás Setra (ZVR-103)és E98 (GWH-639), maszekok, közülük itt egy perverzebb darab:
BSM-682, ős-Neoplan (N216H) azért ez kemény darab.
 A Zala újabb két Setrát küldött még, majd a nap másik 200-asa is feltűnt. Ez legalább nem volt még meg.
A nap egyetlen 250-ese
Egyre érdekesebb gépek, majd a galériában láthatjátok, jött gyuroktól E98, Agria is feltűnt egy Credoval, Vértes is jött, Kunság is.
A Kunság volt olyan rendes, hogy egy hiányzóm is felküldte.
HOG-561. Most már tényleg 100%-os vagyok a Vértes Volántól, elvileg október óta, de erről a buszról nem találtam értékelhető képet.
Ezek után bementünk a parkolóhoz kilőni azokat, amik a másik irányból érkeztek be. Volt ott is minden, maszek 300-as, agriás hiányzó (GZH-154), GDK-536 a Jászkuntól, szóval nem unatkoztunk. Mivel már így is sok képet tettem fel a bejegyzésbe, bentről csak 3 kép jön, 2 busz, és egy hangulat kép. Elsőként ez az ex. VB-s 396-os, parkolóbu... BOZ-021.
Bent ajtótlanból jók voltak azok, amik épp leparkoltak, és még nem álltak rájuk
Közvetlen ezután érkezett meg a Szabolcstól az első kocsi, követte még több Credo és a FIY-431 is később.
Szabolcsot kb. évente fotózok...
Ezután érkezett be az Alba vagy 5-6 kocsival, köztük egy hiányzómmal, az EWS-934-el, de az nem lett olyan jó kép. Jött még a Vértes is, a szomszédból ráértek elindulni... Nagyjából ennyi volt, itt már dél környékén jártunk, ~90 busz érkezett, kicsit kevesebb, mint tavaly. Bent több Hajdús kocsi volt még, a Borsodtól is volt pár busz, a Köröstől is sokan jöttek, a Nógrádtól csak 2-3 busz jött, ráadásul mind lőhetetlen volt. Sok volt persze még travel is. Végezetül jöjjön egy hangulat kép, alá a galéria linkjével. Ha jól emlékszem, 15 Volántól jöttek, a Mátrától és a Hatvanitól 1-1 busz volt, azokat nem lőttem ki, minek, nem a BAN-290 volt... :D
És ez csak egy részlet...
Összesen 42 kép, szóval a hosszú (remélem nem túl unalmas) bejegyzéshez nem tartozik egy végignézhetetlenül hosszú galéria! :)

https://skydrive.live.com/redir?resid=872902F291B0EFAD!147

(még csak tanulom a skydrive használatát, szal ne lepődjön meg senki, ha a linken a múltkori képek is elérhetőek, de a "bnv" mappában megtekinthetőek külön csak ezek a képek!)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése