2013. július 17., szerda

Székesfehérvár-Mór

Üdv újra, 1 héttel az előző poszt után!
Székesfehérvár és Mór is híres a buszfotósok körében a műszakváltásairól, azonban én még egyiknél sem jártam, ideje volt ezen változtatni, múlt pénteken ugrottam le oda. Nagyjából egy időbe esnek a váltások, így vagy itt, vagy ott lehet fotózni, én 'fehérváron fotóztam egy buszfotós kollégával, majd útközben egy-két móri gép is meglett, Móron pedig már inkább az Alba Volán volt a fő téma, amúgy is kinnalvósban megvan már nagyja az ottani kocsiknak, persze sok hiányzó van, és nincs 2 egyforma műszakváltás. Ez egy az egyben igaz Székesfehérvárra, onnan is sok busz megvolt már, de szép számmal lett új rsz. is.
1 körül érdemes érkezni, ez épphogy sikerült a 7-es út forgalma miatt. A VT már el is húzott befelé a Philipshez, de azokat ott is lehet lőni, a többiek meg majd jönnek később. Élen a helyijárattal:
HIV-696, Ikarus C80
Az említett Philips parkoló 2 C56-ot és egy Union 350-est (VID-304, 310 ill. GTY-303) rejtett, bár nem volt elkerítve stb., mégis csak magánparkoló, azért a skydriveon fent vannak a képek, de ide nem teszem fel, úgyhogy nézzük is az érkezőket. Nem sokkal negyed 2 után érkezett ez az ÜL MAN, majd szép sorban mindenféle E-Bayről összevásárolt busz, az első Ikarusra még majdnem 10 percet kellett várni, de nem volt unalmas, nagyjából percenként jött vmi.
FLX-869, a "testvéréről nem sikerült a kép, de annyi baj legyen!
FSJ-650, mögötte a frissen átrendszámozott MIZ-610, egy példa arra, miért nem egyforma itt sem két műszakváltás
Aztán csak jött Ikarus is, persze addigra már nem volt napsütés
Nem sokkal később, egy másik 250-es (CTK-956) után megérkezett az itteni egyetlen 256-os is, AIJ-548
Jött még két helyijárat, aztán ennyi, irány a Videoton, ott több Ikarus lesz, és időnk is volt még bőven. Előbb a Visteon vált, 2 után nem sokkal, és mire onnan lemegy az utolsó busz is, jön a Videoton is.
Itt is (majdnem) a helyijárat kezdi a bulit, előtte egy Isuzut benyaltam, de ez jobban érdekelt
Aztán az előbb a  háttérben látszódó Vario után megérkezett a Viszlónak az a 365-öse, ami még nem volt meg, de itt volt amúgy a másik is; ritkán vannak kinn műszakváltáson mindketten
Utána jött FKF-558 (IK256, Lovasberény, ott lőttem szebben is), LVU-746 (Setra, Várpalota), majd ez. Igen, ez egy 543-as EAG homlokfallal, hát sok jót nem lehet mondani erről:
FKF-146, talán a legcsúnyább 543-as
Közbe/utána LGB-381 (IKE91, Polgárdi), mindenkinek megvan kategória, és ezzel a Visteon végzett is, jöhet a VT. Természetesen onnan is a helyi jön először, megint 696, de most Déudé (pfej, ezt így kimondani azért durva, nem? :D)
DUD-696, Ikarus 280
És akkor a Transman néhány kocsija:
AAI-515 érdekes csíkozása...
GNX-380, a kép bal sarkában a 381 sejlik fel, arról most nem lett jó képemen, de Sárbogárdról megvan szépen :)
FKC-868 Zsigmond Attilától
Szintén tőle BCK-345, közbe volt CCP-831 Ősibe, BHK-756 Peremartonra, meg 2 kocsi, akik a kúton át levágták az utat...
VID-306, Csetény felé

Végül GNX-382, mellette JHZ-328 az Albától
Innen aztán irány Mór, útközben a 81-esen meglett BOP-351, Sörédnél az FKB-962, de az megvolt KJ-ban szebben is. Móron aztán a Mór kft. egyik csodája is befigyelt:
FLC-037
Helyijáraton E94, majd pedig irány a buszáll. C56-osból van itt bőven, pl.:
IDZ-468, amúgy nem egy tág buszvég ez...
Kiálltam kicsit indulókat lőni, ill. rezsiben érkezett még az AZG-655 is a műszakváltásról.
Ugyanitt az AZF-178 című 211-est csúnyán becoptam
Majd, mi sem természetesebb, mint hogy Vasi Volánt lőni itt, KJ-ban befigyelt egy ÖAF... :D
LUL-764 Körmendről, na ez nem megszokott
Megjött AOA-474 Oroszlányból, kevés napfény is jutott ehhez a képhez:
Nem sütöm el megint a múltkorit, sztem mindenki tudja, hogy az AOA mit jelent, de igen, ex. Alba
Innentől kezdve még néhány Regiot, Kisalföldes Credokat (köztük egy Inovellt), 2 Bitter-Szűcsös Setra-t és a helyis JYL-227-et lőttem, zárjuk a posztot ezzel:
LCR-222, a Bitter-Szűcs Regio-ja
A többi kép a szokásos linken érhető el (ezúttal 55 kép) :
https://skydrive.live.com/redir?resid=872902F291B0EFAD!147

Legközelebb várhatóan Renccámvadász erdélyi posztjai jönnek sok Ikarussal, én a hónapban valszeg már "csak" az életképekkel jelentkezem kb. 2 hét múlva, a Budapest-Tb/Dad-Pápa tengelyről, meg addig még ki tudja, honnan néhány, egy posztra mindenképp elegendő képpel. :) Addig is jó nyarat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése