2013. október 1., kedd

Életképek és BKV selejtek - szeptember

Máris elérkezett az október, így itt az ideje, hogy összegezzem az elmúlt hónap termését, persze csak azt a részét, ami még nem szerepelt itt poszt formájában, illetve szokás szerint a Budapest-Esztergom vonal vonatpótlói kimaradnak, róluk külön poszt lesz. Egyébként kis kitérőnek megemlíteném, hogy holnap lesz fél éve, hogy a teljes vonalon tart a pótlás, de a posztot nem ehhez a naphoz kötöm, hanem az előző ezzel foglalkozó írásomhoz, így még közel 2 hónapot várni kell rá. Ámde térjünk vissza a témához, a szokás szerint kimaradó rész még a BKV, ám ez ezúttal nem teljesen igaz, ugyanis 4 kép, a 4 szeptember 30-án selejtezett busz bekerült a posztba, de ne szaladjunk ennyire előre!
Szeptember első hete kimarad ebből a posztból, hiszen azt még a nyárhoz csatoltam, így mindössze 3 hét termését kellett feldolgoznom, ez sajnos nem olyan sok kép. A hónap itt releváns részét egy kis esztergomi munkával kezdtem, akkor volt időm fotózni is:
Tipikus Esztergom...
A fenti képen a CLY-138 látható különleges fényezéssel, amit még azon a héten le is vedlett, akárcsak a másik hasonszőrű 260-as:
BCK-411, ez a kép a fb-on már szerepelt.
Ezen a napon, de már Budapesten még egy számomra nagy fogás is akadt!
Ez bizony még nem volt meg, azóta már utaztam is vele, jó gép ez nagyon. :)
A tanév kezdés óta volt egy kisebb mozgás az Árpád hídnál, így nem sokkal később, szebb időben is visszatértem oda, volt 1-2 érdekesebb fogásom is ott a pótlókról, és persze az unásig lőtt buszok sem maradtak el, akár a KPK-k, akár a NABI-k, akár ez:
IAW-467, vagy ahogy sokan ismerik, az aranybusz
Aztán jött a Polgári Ikarus találkozó hétvégéje, amire persze nem mentem el (Renccámvadász azonban igen, így lesz róla posztunk valamikor), így aztán előbb Budapesten, majd Tatabányán és Dadon is lőttem hiányzó Ikarus 200-asokat, nézzünk is kettőt közülük:
HB 53-01 a Városligetben, ez nem volt a repnapon, ahogy a 'fehérvári 280-as sem, és még csak utazni sem kellett értük... :D
LPZ-286, Dad, hiába a megye és a fényezés (ill. az ex. ABF-es rendszám), NEM ex. Vértes
Ezután néhány, inkább csak statisztikai, de persze a galériába felrakott képpel, vagy azzal sem színesített nap után jöjjön egy kis Tatabánya!
EUF-640, itt éppen sütött a nap
Itt sajnos nem igazán, de csak meglett ez a C83-as is, nincs belőle túl sok
Egy kis érdekesség még a hónap végéről:
BSP-678, korábban lőttem LIB-500-ként is, ahogyan az ex. AOA-222-t is, amit fotóztam  FKB-861-ként is, de az egy zöld-fehér classic pofás 256-os, amit szintén lőttem is FKB-861-ként. Követhető, nem? :D

Végezetül pedig, ezt az igen rövidre sikerült posztot a 4 szeptemberi bkv-s selejttel zárom, lássuk:
BPO-777, róla volt a legrégebbi képem, 2009. január végén volt ez a havas nap
Közel 1 éves, tavaly októberi kép a Sasadi útról. BKV+, mi?
Néhány nappal később a 13-43 az Erzsébet híd budai oldalán, arculatos 415 volt ez is annak idején.
Végül BPI-163 a Sasadiról, idén április kép.
Hát ennyi lenne, nem volt ez sok kép, de még így is rejt 1-2 plusz érdekességet a galéria, összesen 36 kép: https://skydrive.live.com/?cid=872902F291B0EFAD&id=872902F291B0EFAD!147#cid=872902F291B0EFAD&id=872902F291B0EFAD!1525
Köszönöm a figyelmet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése