2013. május 28., kedd

Egy kis Kaposvár...

...avagy egy gyors villámlátogatás. Május 17-én került megrendezésre Kaposváron a Katonazenekarok fesztiválja, úgy döntöttünk hát, csak le kéne nézni. Főleg, hogy előtte Budapesten is lehetett fotózni "néhány" honvédségi Ikarust.
Persze bőven sikerült fotózni Kapos Volánt és KT-t is, ám azokból többet találhattok a tavalyi 500+ túrám képes összefoglalójában: itt :) (a link alatti összefoglalóban a magán buszok képei nem fognak megjelenni, miután a két oldal ketté lett választva, ezért elnézést kérek)
Visszatérve a Honvédséghez, a honvédségi buszok fotózásával több nehézség is van. Kevés olyan buszuk van, amit ki lehet lőni valamiféle "menetrendszerinti" járaton, a "telepen" (laktanyában) való fotózás nyilvánvalóan igen ritka, így aztán rendezvényekre kell járni. Aztán sokan gondolják úgy a katonák közül, hogy a buszaik haditechnikának minősülnek, így gyakran van, lehet ebből probléma, és katonákkal nem szívesen vitatkozik az ember... Az előbbi okokból én is azt az elvet követem, hogy csak olyan honvédségi buszról készült képet teszek ki, amiket vagy mindenki számára nyilvános rendezvényen, vagy különjáratban fotóztam. A különböző "menetrendszerinti" járataikon, esetleges egyéb helyeken készült fotókat nem publikálom. Bár nem sok ilyen képem van, azért egy-két busznál nehezen állja meg az ember, hogy ne mutogassa, de ahogy a fociban jártasabb olvasók már Détári Lajostól is tudják "Uraim, vannak szabályok, amiket be kéne tartani"... Még akkor is, ha ezek esetenként íratlanok...
Ezek azonban nyilvános rendezvények voltak (akárcsak pl. egy nyilvános lövészet, hadgyakorlat stb.),a túrán honvédségi részről csak egy nem publikus kép van, meg pár magán busz, ezek ugyanis nem közterületen készült képek. Na de nézzük akkor a képeket a sok rizsa után! :)

Honvédség napja:
Nem is rossz, sajnos érkezésre nem értem oda, de ennél nagyobb bajom ne legyen
Amint az a képen is látszik, itt nagyon sok szép fotót nem sikerült készítenem, 5 hiányzó Ikarus volt közöttük, a galériába azokat tettem csak fel, illetve 1-2 olyat, amiről csak autoDEL képem volt eddig.
5-ből 3,5 hiány, a fél a jobb szélen a CLR-912, az 5. pedig a HE 02-22 volt
 Amíg Renccámvadászra vártunk (akárcsak a posztjaira, hogy ne csak minden 2. héten legyen post :P :D), addig jött pár maszek 200-as is, ami gondolom mindenkinek megvan, ilyenek mint FKC-009 vagy FIX-179, és FKF-235, illetve a Hermina úton még volt egy negyedik is, nekem mind a 4 hiányzó volt. Jól indul a nap! :)
Legalább májusban van értelme a ligetben fotózni, máskor szinte csak travel van
A Népligetben még egy holmi 211-es is volt (FIS-532), majd csak sikerült útnak indulni. Itt teszek róla először említést, de még fogom mondani, hogy a Kárpátbuszon ugyan betelt a tárhely, de csak a Volános részen, így a héten majd felteszek egy április és május hónapban fotózott magán és honvédségi buszok frissítést, egy jó részét az előző galériákban, vagy ebben megtaláljátok, de lesz benne 1-2 +kép is, avagy mit lőttem a ligetben idén kategória, azért van ott is látnivaló. :)
Kaposvárig csak Abán és Tabon álltunk meg, Abán a helyijáraton dolgozó ex. VB-s 260-asért, Tabon meg röviden összefoglalva ezért:
Ezek közül "csak" a 260-as nem volt meg, de a kocsiállásokon is állt 2 hiányzó :)
Kaposvárra érkezve kilőttük a nem publikus HM-s renCCámot is, a nap rendszáma lett amúgy... A városban meg már zajlott a rendezvény, meg kellett várnunk a végét, addig lehetett csengetni Kapos Volánt és KT-t. Nem untatnám most a nézőket túl sok képpel, de párat azért beteszek:

Először a körforgalomnál próbálkoztunk, de nem volt az igazi.
A Credo persze egész jól sikerült...
Aztán be a helyközi buszvégre, ennek örültem leginkább:
AFF-692, ex. Kisalföld Volán
Nézzük a helyit:
KOY-605, ez még nem volt meg, pedig a KT-t szerencsével akár 1 nap alatt is ki lehet lőni 100%-ra
Aztán jött egy kis zápor, de ez még komolytalan volt.
A felüljáró pont jól jött
Aztán a nap is kezdett előbújni, és ennek bizony örültünk is, ugyanis a körforgónál úgy már lehetett értelmes képeket is csinálni, főleg arról az irányról, ahonnan a Honvédség volt várható. Előtte persze máshol akartunk fotózni, nem tudtuk, hol veszik fel a buszok a zenekarokat, így egy kis tesiórát idéző tüdőt kilehelő sprint után értünk vissza, aztán vártunk kicsit, mire végre csak elindultak. Az elsőt sikerült elrontanom, de semmi gáz, csak a tatai E95, már rég megvolt. :)
Aztán pedig megszületett a nap képe:
HB 53-35
BSN-835, ez ugyan már megvolt, de nem így
A Volánbusz is beköszönt:
HHY-829, "itt még nem lőttem" kategória, a másik kocsi a HGS-212 volt
Lassan aztán ideje volt indulni, tettünk még egy kört a két buszvégen.
FGM-293, ezt az 500+ túrámon pont becoptam
Összességében 15 körüli Kapos Volános, és 8 HM-s rendszámom lett, egy adag KT és maszek mellett, nem is volt rossz. És Kaposvár 5 személlyel autóval nem is drága ám! Hazafelé még csak úgy mellékesen kilőttük a Kaposvári Rákóczi egyik buszát, a LIZ-526-ot, majd még Zimányban lőttem egy ilyen DEL-t, ami jó fényekkel akár katalógus fotó is lehetett volna.
JUP-949, Zimány
Egy kis pluszként a másnapi Ludovika fesztivált is megemlítem még, a korábbi években több busz érkezett rá, én azért ennek is örültem, ha nem is egy 10 pontos kép.
HB 53-06
Ezzel zárnám akkor a bejegyzést, remélem, nem sikerült túl hosszúra. A héten, így a hónapban sem, én már nem írok több bejegyzést, majd a FB oldalunkra is kiteszem a magánbuszos frissítést, ha elkészül. Addig is a poszt képei (Tab-Kaposvár mappa, 54 kép) :

https://skydrive.live.com/redir?resid=872902F291B0EFAD!147








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése